Aktuális

  • 30
    JÚN 2018
    Snoezelen terápia
    Új eszközökkel gazdagodott a Snoezelen terápiás szoba
  • 31
    MÁJ 2018
    Mini Speciális Olimpia az AISB-ben a Budapest XVIII. Kerületi SOFI részvételével
    Közös játék, sport és kézműves program, Mini Speciális Olimpia megrendezésére került sor az International School of Budapest szervezésében a SOFI tanulóinak részvételével
  • 26
    ÁPR 2018
    Mezítlábas ösvény a SOFI-ban
    Az Életjel Alapítvány szervezésében mezítlábas (Kneipp) ösvény kialakítására került sor a SOFI-liget iskolaudvaron. A munkálatokat a Ford Alapítvány 70 munkatársa végezte
  • 25
    ÁPR 2018
    Integrált sportnap a SOFI-ban
    Nagysikerű integrált sportnapot tartottak a SOFI és az AISB diákjainak részvételével
  • 18
    ÁPR 2018
    Szülőklub 2018
    A Szülőklub áprilisi előadója volt Milanovich Dominika, a TASZ Egyenlőségprojekt munkatársa
  • 31
    MÁR 2018
    Legjobb dolog a táborozás
    Az Életjel Alapítvány nyaranta három alkalommal szervez táborozást a szervezet tulajdonában lévő táborhelyen, Kiskunmajsa Tajó tanyán. A diákok számos élménnyel gazdagodva térnek vissza a nyaralásról
  • 28
    MÁR 2018
    Környezetvédelmi játszóház
    Az Életjel Alapítvány 20. alkalommal szervezett környezetvédelmi játszóházat a Budapest XVIII. Kerületi SOFI diákjainak
  • 15
    OKT 2017
    Mezítlábas sétány
    Mezítlábas sétány kialakítását tervezzük
  • 6
    OKT 2017
    Auchan önkéntesek
    A Soroksári Auchanból érkezett önkéntesek szépítették iskolánkat
  • 20
    JÚN 2017
    BMM képességfejlesztő módszer
    Akkreditált képzésen vettek részt a SOFI pedagógusai az Életjel Alapítvány támogatásával
Family

Szülőklub

Érdekes programokkal, tanulságos találkozókkal és előadásokkal Önt is várja szülőklubunk.


Location

Iskola

Látogassa meg az alapítványunk által támogatott iskola weboldalát!

www.sofi.hu


Uniós országok hagyományai II. Történelmi játszóház 2012



Az Életjel Alapítvány részéről  16.  alkalommal került sor történelmi játszóház rendezvénysorozat megszervezésére, a XVIII. Kerületi SOFI-s tanulók számára. Az Uniós országok történelmi hagyományaival már második alkalommal ismerkedtek a diákok, ez évben különös tekintettel az Uniós országok nevezetességeire, híres épületek, híres emberek,  népszokások,  ünnepek, népi hagyományok megismerésére.  
A játszóház keretében minden osztály kiválaszthatott egy-egy Uniós országot, melynek  szokásairól, tavaszköszöntő ünnepeik jellegzetességeiről, népviseletéről, gyermekjátékairól, táncairól képeket, tablókat, applikációkat készítettek. 

Az egész napos játszóházat a gyermekek munkáiból, rajzaiból készített gyönyörű kiállítás nyitotta meg. Ezt követően  egy pünkösdölő játékra és egy körtáncra kerül sor, melyet Vörös Árpád,  a Téb-Láb Táncművészeti  Iskola vezetője és Túri András vezetett.  Hogy még színesebb legyen a körtánc, Kosztas Todalidisz gondoskodott arról, hogy a görög tánclépéseket is megismerjék a diákok.  A játszóház 17 foglalkozásból állt, valamennyi tanulócsoport 3-3 foglalkozáson vehetett részt. 
A kicsiket egy Uniós ugrálóvár is várta. Az ebédlőben pedig az Ízek Utcáját rendeztük be, ahol sok finomságot megkóstolhattak a gyermekek,   más országok különleges ételeiből.

A győztes osztály tanulói pedig eljuthattak Gurmai Zita Európai Uniós parlamenti képviselő jóvoltából Brüsszelbe, ahol csodás három napot tölthettek el.

Európai Uniós vetélkedő és Történelmi Játszóház a SOFI-ban


 
                   

"A XVIII. ker. SOFI tanulói 2012. tavaszán több fordulós vetélkedő keretében ismerkedtek az Európai Unió intézményeivel. A legügyesebb résztvevők közül 6 gyermek és két kísérő pedagógus 2012. szeptember 24-26-ig dr. Gurmai Zita, az Európai Parlament Képviselője vendégeként Brüsszelbe utazott.
 

Már a repülővel történő utazás is nagy élményt jelentett a résztvevőknek. Brüsszelben lehetőséget kaptak Magyarország brüsszeli Állandó Képviseletének, valamint az Európai Parlamentnek a meglátogatására, a Külképviselet, az Európai Bizottság illetve az Európai Parlament rangos vezetőivel való személyes találkozásra is. 
A Parlamentárium látnivalói különösen nagy hatással voltak a gyermekre, ahol szívesen időztek volna órákig. A rövid látogatás ellenére jutott idő Brüsszel nevezetességeinek megtekintésére. A Manneken Pis valamint a Grand Palace építészeti gyöngyszemeinek látnivalói mellett eljutottak a főváros legnépszerűbb turisztikai látványosságához, az Atomiumhoz is.

A számos új ismeret birtokában a következő évben még sikeresebben készülhetnek a Sofisok az Uniós vetélkedő lebonyolítására."
                                                                                                                        Lőrinci Magazin 2012


 

Irány Európa fővárosába, Brüsszelbe!
 
Dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő évek óta támogatja európai uniós vetélkedők megszervezését általános és középiskolásoknak.  A vetélkedők nyertes csapatai egy háromnapos repülőgépes brüsszeli tanulmányúton vesznek részt.
Két évvel ezelőtt kerületünkből a Darus utcai iskolások utazhattak Brüsszelbe, a második helyezett csapat pedig német testvérvárosunk Roding  vendégszeretetét élvezhette.
Ebben az évben a  SOFI  kapott lehetőséget a vetélkedő megrendezésére. Így a SOFI hagyományos „Történelmi  Játszóház” rendezvényének keretében került megrendezésre június 8-án.  A vetélkedő támogatói közül a XVIII. kerületi önkormányzatot Csomó Tamás alpolgármester (Fidesz), és Kőrös Péter frakcióvezető (MSZP) képviselte, valamint a PIHGY munkatársai. 
Dr. Gurmai Zita képviselő asszony elmondta: 

„Ezer szállal kötődöm a XVIII. kerülethez, így hosszabb távú együttműködést szeretnék a méltán országos hírű SOFI iskolával kialakítani. Ennek első állomása volt a június 8-i program. Esélyegyenlőségi politikusként és kétgyermekes édesanyaként nagyon fontosnak tartom azt a nevelőmunkát, amit a SOFI-ban végeznek. Azt a növendékek iránti szeretetet, amit itt tapasztaltam az iskolában, tanítani kellene.  Szeretném, ha jövőre ismét együtt lehetnék a SOFI gyerekeivel, pedagógusaival egy ugyanilyen sikeres vetélkedőn, játszóházon. ”
A vetélkedő speciális jellege miatt, tulajdonképpen minden csapat győztes csapat, így sorsolással döntik el, ki lesz az a hat szerencsés gyermek, aki Dr. Gurmai Zita vendégeként hamarosan Brüsszelbe repülhet.
                                                                                                                                                                                               Lőrinci Magazin
 



bottom