Aktuális

 • 30
  JÚN 2018
  Snoezelen terápia
  Új eszközökkel gazdagodott a Snoezelen terápiás szoba
 • 31
  MÁJ 2018
  Mini Speciális Olimpia az AISB-ben a Budapest XVIII. Kerületi SOFI részvételével
  Közös játék, sport és kézműves program, Mini Speciális Olimpia megrendezésére került sor az International School of Budapest szervezésében a SOFI tanulóinak részvételével
 • 26
  ÁPR 2018
  Mezítlábas ösvény a SOFI-ban
  Az Életjel Alapítvány szervezésében mezítlábas (Kneipp) ösvény kialakítására került sor a SOFI-liget iskolaudvaron. A munkálatokat a Ford Alapítvány 70 munkatársa végezte
 • 25
  ÁPR 2018
  Integrált sportnap a SOFI-ban
  Nagysikerű integrált sportnapot tartottak a SOFI és az AISB diákjainak részvételével
 • 18
  ÁPR 2018
  Szülőklub 2018
  A Szülőklub áprilisi előadója volt Milanovich Dominika, a TASZ Egyenlőségprojekt munkatársa
 • 31
  MÁR 2018
  Legjobb dolog a táborozás
  Az Életjel Alapítvány nyaranta három alkalommal szervez táborozást a szervezet tulajdonában lévő táborhelyen, Kiskunmajsa Tajó tanyán. A diákok számos élménnyel gazdagodva térnek vissza a nyaralásról
 • 28
  MÁR 2018
  Környezetvédelmi játszóház
  Az Életjel Alapítvány 20. alkalommal szervezett környezetvédelmi játszóházat a Budapest XVIII. Kerületi SOFI diákjainak
 • 15
  OKT 2017
  Mezítlábas sétány
  Mezítlábas sétány kialakítását tervezzük
 • 6
  OKT 2017
  Auchan önkéntesek
  A Soroksári Auchanból érkezett önkéntesek szépítették iskolánkat
 • 20
  JÚN 2017
  BMM képességfejlesztő módszer
  Akkreditált képzésen vettek részt a SOFI pedagógusai az Életjel Alapítvány támogatásával
Family

Szülőklub

Érdekes programokkal, tanulságos találkozókkal és előadásokkal Önt is várja szülőklubunk.


Location

Iskola

Látogassa meg az alapítványunk által támogatott iskola weboldalát!

www.sofi.hu


Tajó tanyaKiskunmajsa, Tajó tanya


Az Éleltjel Alapítvány 2007-ben táborhelyet vásárolt Kiskunmajsa Tajó tanyán, melynek korszerűsítésével, belső kialakításával lehetővé vált az intézmény fogyatékkal élő  tanulóinak folyamatos táboroztatása.

Az épület korábban tanyai iskolaként funkcionált, de évtizedek óta elhanyagolt, leromlott állapotban volt. Iskolánk korábbi igazgatójának, Juhász Imrénének köszönhetően, - akinek a szülei vezették korábban az iskolát, - lehetőséget kaptunk a Kiskunmajsai Önkormányzattól az épület jelképes összegű bérlésére.

Megkezdődött az ingatlan felújítása, melyhez először  a Kiskunmajsai Önkormányzat nyújtott segítséget.  Az alapítvány pályázatokból, támogatásokból biztosította, hogy évről évre egyre korszerűbb, rendezettebb legyen az épület, valamint a hozzá tartozó udvarrész. Nagy segítséget nyújtottak a felújításhoz az intézmény pedagógusai, tanítványai valamint a szülők is, akik nem kevés élő munkával, anyagi ráfordítással biztosították, hogy a volt iskolaépület ismét lakhatóvá váljon. A rengeteg munkának és anyagi befektetésnek köszönhetően indokolttá vált az épület saját tulajdonba vétele, 2007-ben.
      
A táborhely vásárlásával célunk volt,  hogy az általuk támogatott intézmény  fokozott gondoskodásra és segítésre szoruló tanulói nyaranta nyugodt, kényelmes és kellemes körülmények között pihenhessenek. Emellett lehetőséget nyújtsanak olyan speciális foglalkozásokra, fejlesztő tevékenységekre, melyek az anyaiskolákban folyó munkát hasznosan képesek kiegészíteni. Tajón a jó levegő, a tágas udvar, az erdős- ligetes környezet, a nyugodt természeti körülmények ezt a célt jól szolgálják.
Alapítványunk az   épületrészt jól kihasználva egy turnusban 25-30  tanuló pihenését tudja biztosítani nevelői irányítás mellett.
Kiemelt támogatók segítségével (DSB Charity, HungaroControl Zrt) a közelmúltban korszerű fűtési rendszer épült ki a táborhelyen.  A fűtést, főzést tartályos gázzal biztosítjuk. Ezzel lehetővé vált, hogy a  tábor  a nyári hónapokon túl az őszi, kora tavaszi hónapokban is biztosítsa a tanulók szabadidejének szervezett eltöltését.

A felújítás az elmúlt években, támogatóinknak köszönhetően, nagy lépésekben haladt. Sor került az épület  tetőzetének javítására, cseréjére, az ingatlan külső-és belső tatarozására, hálótermek padozatának cseréjére, udvari fajátékok felszerelésére, valamint  korszerű,  higiénikus vizesblokk  kialakítására. 2014-ben a konyha, 2015-ben a főépület vizesblokkja újult meg, és a tanári háló burkolatának cseréjére került sor. 
 
A táborhely értékét tovább növeli, hogy számos értékes látnivaló található a környéken (Ópusztaszer, Szeged, Mártély, Csongrád, Kalocsa, Kiskunmajsa, Kiskunhalas, Mórahalom stb.) ahol a tanulók megismerhetik a kulturális örökségeket, népi hagyományokat, természeti értékeket. A városban, főként lakótelepen élő gyermekek számára maradandó élményt nyújt a tanyai környezet, a vidéken élő emberek életformája, a növény-és állatvilág, melyet lakókörnyezetükben nem tudnak megtapasztalni.  

2010-ben lehetőséget kaptunk arra, hogy forrásmunkát biztosítsunk Gszellmann Ádám: "Sűrűtajó iskolája" című könyv elkészítéséhez, melyet a kiskunhalasi Thorma János Múzeum adott ki. Nagy büszkeséget jelent számunkra, hogy közreműködésünkkel megjelenhetett ennek a régi épületnek a története, és ma már ismét gyermekzsivaj tölti be a volt iskolát.
 

A csodás tábor kialakítása megérte a fáradtságot, hiszen minden nyaraló csoport úgy indul haza a táborból: Mikor fogunk újra visszajönni? Szeretünk, Tajó!bottom