Aktuális

 • 30
  JÚN 2018
  Snoezelen terápia
  Új eszközökkel gazdagodott a Snoezelen terápiás szoba
 • 31
  MÁJ 2018
  Mini Speciális Olimpia az AISB-ben a Budapest XVIII. Kerületi SOFI részvételével
  Közös játék, sport és kézműves program, Mini Speciális Olimpia megrendezésére került sor az International School of Budapest szervezésében a SOFI tanulóinak részvételével
 • 26
  ÁPR 2018
  Mezítlábas ösvény a SOFI-ban
  Az Életjel Alapítvány szervezésében mezítlábas (Kneipp) ösvény kialakítására került sor a SOFI-liget iskolaudvaron. A munkálatokat a Ford Alapítvány 70 munkatársa végezte
 • 25
  ÁPR 2018
  Integrált sportnap a SOFI-ban
  Nagysikerű integrált sportnapot tartottak a SOFI és az AISB diákjainak részvételével
 • 18
  ÁPR 2018
  Szülőklub 2018
  A Szülőklub áprilisi előadója volt Milanovich Dominika, a TASZ Egyenlőségprojekt munkatársa
 • 31
  MÁR 2018
  Legjobb dolog a táborozás
  Az Életjel Alapítvány nyaranta három alkalommal szervez táborozást a szervezet tulajdonában lévő táborhelyen, Kiskunmajsa Tajó tanyán. A diákok számos élménnyel gazdagodva térnek vissza a nyaralásról
 • 28
  MÁR 2018
  Környezetvédelmi játszóház
  Az Életjel Alapítvány 20. alkalommal szervezett környezetvédelmi játszóházat a Budapest XVIII. Kerületi SOFI diákjainak
 • 15
  OKT 2017
  Mezítlábas sétány
  Mezítlábas sétány kialakítását tervezzük
 • 6
  OKT 2017
  Auchan önkéntesek
  A Soroksári Auchanból érkezett önkéntesek szépítették iskolánkat
 • 20
  JÚN 2017
  BMM képességfejlesztő módszer
  Akkreditált képzésen vettek részt a SOFI pedagógusai az Életjel Alapítvány támogatásával
Family

Szülőklub

Érdekes programokkal, tanulságos találkozókkal és előadásokkal Önt is várja szülőklubunk.


Location

Iskola

Látogassa meg az alapítványunk által támogatott iskola weboldalát!

www.sofi.hu


Elismerések

Zalabai Gábor díj

Az Életjel Alapítvány 2009-ben "Zalabai Gábor díj" kitüntetésben részesült.

"Az elismerésben olyan személyek és szervezetek részesülhetnek, akik a nagyvárosi környezetben jelentkező hátrányok ellen tesznek.

A Horváth Csaba főpolgármester-helyettes szerdán átadta a Zalabai Gábor Díjakat. Az elismerésben olyan személyek és szervezetek részesülhetnek, akik áldozatos munkájukkal a nagyvárosi környezetben hangsúlyosan jelentkező társadalmi hátrányok visszaszorításáért, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok életminőségének javításáért küzdenek nap, mint nap.
A Szociális Munka Napja alkalmából Zalabai Gábor Díjat és mellé 300 000 forint összegű jutalmat kapott: az Életjel Alapítvány az előítéletek csökkentése érdekében, az esélyegyenlőség megteremtéséért végzett sikeres munkájáért. Gordos Erika a Szigony – Útitársa a Komplex Pszicho-szociális Rehabilitációért Közhasznú Nonprofit kft. elnöke, a pszichiátriai betegek részére nyújtott szociális személyes gondoskodás megszervezése terén végzett úttörő munkájáért és kiemelkedő tevékenységéért. Továbbá Dr. Győri Péter, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei szakmai igazgatója, a lakhatás biztonságához kapcsolódó szakmai tevékenységéért érdemesült a Zalabai Gábor Díjra."
 

Bonis Bona díj - Jótól jót tanulni mindig jó! 

Az Életjel Alapítvány támogatásával 2014-ben Bonis Bona díjat kapott Miklósné Malek Erzsébet, a XVIII. Kerületi SOFI testnevelés munkaközösség vezetője, a Speciális Olimpia Szövetség Görkorcsolya szakágvezetője.
A díj elnyeréséhez gratulálunk!

                                     
"Magas szakmai díjjal ismerték el Malek Erzsébet, a SOFI tanára munkáját.

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok elismerésére. Az elnevezés, a Bonis bona discere, vagyis a „Jótól jót tanulni”, latin közmondásból ered.A célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a tehetséggondozó pedagógusokat és szakembereket, akik az iskoláikban végzett munkájukkal kiemelkedően sokat tesznek a tehetségeinek kibontakoztatásáért.


 
Kerületünk jó hírét Miklósné Malek Erzsébet, a 18. kerületi SOFI tanára, a Magyar Speciális Olimpia görkorcsolya szakágvezetője öregbítette, aki a Kiváló versenyfelkészítő djat vehette át. A pedagógus-sportszakember elmondta, hogy „nagy-nagy meglepetés volt a számomra ez az elismerés, Nem számítottam rá, nem is gondoltam, hogy szóba kerül a nevem. Büszke és boldog vagyok, mert ez a díj újabb bizonyítéka annak, hogy érdemes foglalkozni azokkal a fiatalokkal, akik a speciális olimpiákról hoznak érmeket és dicsőséget hazánknak.
 

Bonis Bona díj

Az Életjel Alapítvány alapítójának  támogatásával 2015-ben Bonis Bona díjban részesült Juhász József, a XVIII. Kerületi SOFI gyógypedagógusa, a Speciális Olimpia Szövetség Judo szakosztályvezetője.

                                           

"Nagy szakmai elismerésben részesült Juhász József, az MSOSZ judo szakágának vezetője, a Pestszentlőrinc-Kassa SE elnöke, aki június 5-én vehette át a “Bonis Bona – a Nemzet tehetségeiért” kitüntetést. Áldozatos és kiemelkedően eredményes tehetséggondozó munkáját díjazták ezzel az elismeréssel, amelyet a Pesti Vigadóban, az Országos Tehetség Gálán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető tisztségviselői adtak át.
A kiváló sportszakember többek között, Csík Árpádnénak, Kovács Mihálynak, dr.Jády Györgynek, dr. Lévai István Zoltánnak és Batári Gézának köszöni a kitüntetéshez nyújtott támogató ajánlásokat, valamint a sok éve tartó közös és eredményes munkát.
Szívből gratulálunk a díjhoz Juhász Józsefnek!"
                                          


 
 bottom