Aktuális

 • 30
  JÚN 2018
  Snoezelen terápia
  Új eszközökkel gazdagodott a Snoezelen terápiás szoba
 • 31
  MÁJ 2018
  Mini Speciális Olimpia az AISB-ben a Budapest XVIII. Kerületi SOFI részvételével
  Közös játék, sport és kézműves program, Mini Speciális Olimpia megrendezésére került sor az International School of Budapest szervezésében a SOFI tanulóinak részvételével
 • 26
  ÁPR 2018
  Mezítlábas ösvény a SOFI-ban
  Az Életjel Alapítvány szervezésében mezítlábas (Kneipp) ösvény kialakítására került sor a SOFI-liget iskolaudvaron. A munkálatokat a Ford Alapítvány 70 munkatársa végezte
 • 25
  ÁPR 2018
  Integrált sportnap a SOFI-ban
  Nagysikerű integrált sportnapot tartottak a SOFI és az AISB diákjainak részvételével
 • 18
  ÁPR 2018
  Szülőklub 2018
  A Szülőklub áprilisi előadója volt Milanovich Dominika, a TASZ Egyenlőségprojekt munkatársa
 • 31
  MÁR 2018
  Legjobb dolog a táborozás
  Az Életjel Alapítvány nyaranta három alkalommal szervez táborozást a szervezet tulajdonában lévő táborhelyen, Kiskunmajsa Tajó tanyán. A diákok számos élménnyel gazdagodva térnek vissza a nyaralásról
 • 28
  MÁR 2018
  Környezetvédelmi játszóház
  Az Életjel Alapítvány 20. alkalommal szervezett környezetvédelmi játszóházat a Budapest XVIII. Kerületi SOFI diákjainak
 • 15
  OKT 2017
  Mezítlábas sétány
  Mezítlábas sétány kialakítását tervezzük
 • 6
  OKT 2017
  Auchan önkéntesek
  A Soroksári Auchanból érkezett önkéntesek szépítették iskolánkat
 • 20
  JÚN 2017
  BMM képességfejlesztő módszer
  Akkreditált képzésen vettek részt a SOFI pedagógusai az Életjel Alapítvány támogatásával
Family

Szülőklub

Érdekes programokkal, tanulságos találkozókkal és előadásokkal Önt is várja szülőklubunk.


Location

Iskola

Látogassa meg az alapítványunk által támogatott iskola weboldalát!

www.sofi.hu


Történelmi játszóház 2015 - Madarak

                        
<div class="gmail_quote" style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: `Times New Roman`;>

 
A 18 éves hagyománnyal rendelkező történelmi játszóházon 2015-ben a madarak életével foglalkoztunk.
A projekt  hét minden napját a madarakról szóló előadások, programok színesítették, melynek keretében  számos vendég látogatta meg az intézményt.

Hétfőn a  Magyar Madártani Egyesület munkatársa, Kincses László a madarak életéről tartott színes előadást. A foglalkozás keretében megfoghatták a gyerekek a színes madártollakat, tojásokat, de kígyóbőrt és teknőcpáncélt is a kezükben tarthattak.
A következő nap Glavanovits Tamás sólyom bemutatóval, héja és bagoly röptetéssel ejtette bámulatba a diákokat. Az esős idő miatt az iskola apraja-nagyja a folyosóra kényszerült, ahol a hatalmas  ragadozó madarak kedvükre röpülhettek, a gyerekek nem kis örömére. Volt sikongatás, kacagás, amikor elsuhantak a gyerekek feje fölött. Tamás mestermunkával elkészített pirinyó sólyomsisakot hozott a gyerekeknek  a bemutatóra.

                       
A szerdai napon dr. Déri János, a Hortobágyi Madárkórház vezetője az állatok gyógyításáról mesélt a diákoknak, akik az előadást követően a karjukon tarthattak egy hatalmas, élő egerészölyvet.
Az állatkórház munkájáról szóló filmet ámulattal nézték a kisdiákok, az előadás végére sok hasznos információval gazdagodtak a madarak védelméről, a környezet megóvásának fontosságáról.
 
Az iskola tanulói a játszóházra  gyönyörű madárrajzokat készítettek, melyből látványos kiállítás készült. Ezen kívül különleges  alkotások születtek  az osztályok által kiválasztott madarakról.  Készültek mestermunkák papírból, textilből,  tollból vagy éppen agyagból.
A játszóház díszvendége  Madár - Erdei Zsolt profi ökölvívó volt, aki szívesen vállalta a felkérést, és segített az alkotások zsűrizésében. Szintén díszvendégként érkezett a programra Natallia Khainouskaya, a DSB Charity soros elnökasszonya is.
             
 
A játszóházon 18 foglalkozás közül válogathattak a gyerekek,  lehetett madáretetőt, madáritatót barkácsolni, de voltak, akik gólyát, fecskét, baglyot készítettek, vagy részt vettek a sólyom-bagoly-héja bemutatón, és a táncházon. A foglalkozásokon minden tanulót madár-sapka díszített, melyet az Erzsébeti Tesco munkatársai adományoztak az iskolának.
Természetesen a madár-finomságok sem maradhattak el, fürjtojásból készített tükörtojásos szendvics, madártej, és madárlátta pogácsa várta a falatozni vágyókat.
A játszóház legszebb munkát végző csoportjai jutalmul a Hortobágyi Madárkórházba és a Hortobágyi Vadasparkba látogattak, egy osztály pedig gyönyörű pintypárt kapott ajándékba.
Az iskola tanulóinak kívánságát  két postagalamb repítette el, melyben Joulupukkit, az igazi finn Télapót kérték a gyerekek.
                                A helyezést elért osztályok jutalomban részesültek, amelynek mindannyian nagyon örültek. A helyezést elért osztályok jutalma az alábbi linkre kattintva tekinthető meg: A helyezést elért osztályok jutalma
 bottom