Aktuális

 • 30
  JÚN 2018
  Snoezelen terápia
  Új eszközökkel gazdagodott a Snoezelen terápiás szoba
 • 31
  MÁJ 2018
  Mini Speciális Olimpia az AISB-ben a Budapest XVIII. Kerületi SOFI részvételével
  Közös játék, sport és kézműves program, Mini Speciális Olimpia megrendezésére került sor az International School of Budapest szervezésében a SOFI tanulóinak részvételével
 • 26
  ÁPR 2018
  Mezítlábas ösvény a SOFI-ban
  Az Életjel Alapítvány szervezésében mezítlábas (Kneipp) ösvény kialakítására került sor a SOFI-liget iskolaudvaron. A munkálatokat a Ford Alapítvány 70 munkatársa végezte
 • 25
  ÁPR 2018
  Integrált sportnap a SOFI-ban
  Nagysikerű integrált sportnapot tartottak a SOFI és az AISB diákjainak részvételével
 • 18
  ÁPR 2018
  Szülőklub 2018
  A Szülőklub áprilisi előadója volt Milanovich Dominika, a TASZ Egyenlőségprojekt munkatársa
 • 31
  MÁR 2018
  Legjobb dolog a táborozás
  Az Életjel Alapítvány nyaranta három alkalommal szervez táborozást a szervezet tulajdonában lévő táborhelyen, Kiskunmajsa Tajó tanyán. A diákok számos élménnyel gazdagodva térnek vissza a nyaralásról
 • 28
  MÁR 2018
  Környezetvédelmi játszóház
  Az Életjel Alapítvány 20. alkalommal szervezett környezetvédelmi játszóházat a Budapest XVIII. Kerületi SOFI diákjainak
 • 15
  OKT 2017
  Mezítlábas sétány
  Mezítlábas sétány kialakítását tervezzük
 • 6
  OKT 2017
  Auchan önkéntesek
  A Soroksári Auchanból érkezett önkéntesek szépítették iskolánkat
 • 20
  JÚN 2017
  BMM képességfejlesztő módszer
  Akkreditált képzésen vettek részt a SOFI pedagógusai az Életjel Alapítvány támogatásával
Family

Szülőklub

Érdekes programokkal, tanulságos találkozókkal és előadásokkal Önt is várja szülőklubunk.


Location

Iskola

Látogassa meg az alapítványunk által támogatott iskola weboldalát!

www.sofi.hu


Történelmi játszóház 2010 - A víz az élet forrásaA 11 éves hagyománnyal büszkélkedő Történelmi játszóház rendezvénysorozat 2010-ben a "Víz az élet forrása" témának feldolgozását tűzte ki célul. A tanulók három fordulóós vetélkedő keretében ismerkedtek a Föld vízkészletével, a víz élővilágával. Megismerkedtek azzal, hogy a folyóvizek, tavak, milyen érzékenyek a környezetszennyezésre, mennyire kell vigyáznunk, hogy a jövő nemzedék is láthassa azt a csodálatos élővilágot, ami a vízparton, az édesvizi és sósvizi tavakban, tengerekben található.
Az előkészítés részeként  Novotny Ákos  filmvetítés kíséretében mesélt különleges élményeiről, melyet tengeri utazásai közben szerzett.  Szerencsére már sok tanuló számára nem ismeretlen a tenger, hiszen harmadik éve járnak tanítványaink Monfalconéba, Olaszországba, és 2010-ben is sokan megmártóztak Monfalconéban a a tengerben.

Az egész napos játszóház a tanulók által készített gyönyörű alkotásokból, rajzokból készített kiállítás megnyitásával kezdődött. Majd egy pünkösdölő játékra és egy körtáncra kerül sor, melyet Vörös Árpád, a Téb-Láb Táncművészeti  Iskola vezetője és Túri András vezetett.
A gyerekek 16 fordulós játszóház programjain szórakozhattak, és készítettek különböző eszközöket, játékokat.  A foglalkozásokat az intézmény pedagógusai vezették, de a Fővárosi Vízművek munkatársai is eljöttek, hogy "vizes" ügyességi játékkal szórakoztassák a gyerekeket.
 
A játszóház végéné a különleges jutalom sem maradhatott el. A legszebb alkotásokat elkészítő osztály jutalomból belépőjegyet kapott a River-Ride kétéltű hajóra, két osztály a fővárosi Aqua-worldbe, három osztály a mogyoródi Aqua-parkba utazhatott. 
 

 
"Történelmi játszóház 2010 – A víz az élet forrása
  
„Te is tehetsz bolygókon lévő vízkészletünk megóvásáért.  Ha csak egy kicsit is jobban odafigyelsz, arra, hogy hogyan használod naponta a vizet, máris sokat segíthetsz. A sok-sok csepp takarékosság eredménye tengernyi tiszta víz lehet!"  - hangzott el a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény- Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (SOFI-EGYMI) 2010. június 8-án, immár tizennegyedik alkalommal megrendezett játszóházi programján.  

A Havanna lakótelepen lévő Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény pedagógusai (SOFI), minden évben tavasszal játszóházi programot rendeznek, melyet három fordulós  vetélkedő előz meg, a felső tagozatos tanulók részvételével.
Mint minden évben, most is a játszóház lelke, motorja Csík Árpádné, a gyermekek Mara nénije, aki hallatlan energiával és lelkesedéssel szervezte meg ezt a rendezvényt is. Mellette bátran mondhatjuk, hogy minden tanár, minden diák és nagyon sok szülő is részese volt a felkészítésnek, a szervezésnek és a lebonyolításnak.
Az iskolában már hónapokkal korábban közösen választják ki azt a témakört, amit az adott tanévben feldolgoznak a diákok.
 
A pedagógusok korábban a magyar, később az egyetemes historikus eseményekből merítettek ötletet, de a versenyfeladatok témája volt már az intézmény története, az Európai Unió, környezetvédelem, egészségünk védelme, és az elmúlt évben pedig a tánc volt a téma.
Ebben  az évben pedig az élet fenntartásához szükséges egyik legfontosabb elemmel, a vízzel foglalkoztak a diákok; és  A víz az élet forrása címmel készítették el munkáikat.
A három fordulóból álló verseny kiállítással, eredményhirdetéssel egybekötött záró programja június 8-án volt, melyen részt vett a DSB Charity szervezete (Diplomatic Spouses Budapest) a mexikói, japán, vietnami, svájci nagykövetasszonyok, akik évek óta támogatják az intézményt.
 
A megnyitón megjelent Mogyorósiné dr. Pécsi Ildikó, az oktatási, közművelődési, sport és ifjúsági bizottság elnöke is.
„Talán soha nem tudtunk ilyen időszerű témát választani játszóházunknak, mint napjainkban, amikor a televízióból, rádióból azt halljuk, sőt a táborozásokon is azt tapasztaltuk, hogy milyen pusztító ereje van ennek az éltető, csodálatos anyagnak, a víznek.
Nekünk szerencsére csak a szép élmények jutottak a vízről. A táborozások során megfigyelhettük a csermelyt, patakot, folyókat, nem csak a felszín felett, hanem a cseppkőbarlang belsejében is, sőt nagy örömünkre hatalmasat fürödtünk az élményfürdőben, de emellett sokat beszélgettünk arról is, milyen nagy erőfeszítést igényel ma mindenkitől, hogy megóvja a településeket a kiáradt folyóktól, patakoktól”- mondta játszóházi program megnyitóján Csík Árpádné, a SOFI gyógypedagógusa.
 
Ezen a napon  az iskola minden tanulója talált szórakoztató elfoglaltságot, többféle  a vízzel kapcsolatos foglalkozáson vehettek részt a délelőtt folyamán. 
A Fővárosi Vízművek két munkatársa vizes foglakozást vezetett, Vörös Árpád, a Tébláb Alapfokú  Művészetoktatási Intézmény néptáncpedagógusa   pünkösdölőt mutatott be,  de volt  közös körtánc is, melyhez a zenét Túri András és zenekara szolgáltatta.
 
A versenysorozat végén eredményhirdetéssel, érértékes nyeremények kiosztásával zárult a program.
„Nagy büszkeség számomra ez a gyönyörű kiállítás, melyet Ti terveztetek, készítettetek; amben szó van a Föld vízkészleteiről, a víz élővilágáról, valamint arról a nagyon fontos feladatról, hogyan tudnánk megóvni a Földet és vizeinket a szennyeződéstől” – mondta az eredményhirdetés során Csík Árpádné.
 
Miután a víz volt a témaköre az ajándékok is a vízzel kapcsolatosak voltak. 
Egy osztály jutalomból River-Ride kétéltű hajóútra megy, két osztály a fővárosi aqua-worldbe, három osztály a mogyoródi aqua-parkba, és két osztály pedig a Cápa című, 3 D-s filmet tekintheti meg. A többiek sem tértek haza „üres kézzel”, vizes ajándékot kaptak; kagylóból ékszereket, strandlabdát, vizipisztolyt, valamint könyveket, aminek témája szintén a vízhez kapcsolódott."
 

SOFI: Történelmi játszóház - 99. TEHETSÉGPONT - G-Portálbottom