Aktuális

 • 30
  JÚN 2018
  Snoezelen terápia
  Új eszközökkel gazdagodott a Snoezelen terápiás szoba
 • 31
  MÁJ 2018
  Mini Speciális Olimpia az AISB-ben a Budapest XVIII. Kerületi SOFI részvételével
  Közös játék, sport és kézműves program, Mini Speciális Olimpia megrendezésére került sor az International School of Budapest szervezésében a SOFI tanulóinak részvételével
 • 26
  ÁPR 2018
  Mezítlábas ösvény a SOFI-ban
  Az Életjel Alapítvány szervezésében mezítlábas (Kneipp) ösvény kialakítására került sor a SOFI-liget iskolaudvaron. A munkálatokat a Ford Alapítvány 70 munkatársa végezte
 • 25
  ÁPR 2018
  Integrált sportnap a SOFI-ban
  Nagysikerű integrált sportnapot tartottak a SOFI és az AISB diákjainak részvételével
 • 18
  ÁPR 2018
  Szülőklub 2018
  A Szülőklub áprilisi előadója volt Milanovich Dominika, a TASZ Egyenlőségprojekt munkatársa
 • 31
  MÁR 2018
  Legjobb dolog a táborozás
  Az Életjel Alapítvány nyaranta három alkalommal szervez táborozást a szervezet tulajdonában lévő táborhelyen, Kiskunmajsa Tajó tanyán. A diákok számos élménnyel gazdagodva térnek vissza a nyaralásról
 • 28
  MÁR 2018
  Környezetvédelmi játszóház
  Az Életjel Alapítvány 20. alkalommal szervezett környezetvédelmi játszóházat a Budapest XVIII. Kerületi SOFI diákjainak
 • 15
  OKT 2017
  Mezítlábas sétány
  Mezítlábas sétány kialakítását tervezzük
 • 6
  OKT 2017
  Auchan önkéntesek
  A Soroksári Auchanból érkezett önkéntesek szépítették iskolánkat
 • 20
  JÚN 2017
  BMM képességfejlesztő módszer
  Akkreditált képzésen vettek részt a SOFI pedagógusai az Életjel Alapítvány támogatásával
Family

Szülőklub

Érdekes programokkal, tanulságos találkozókkal és előadásokkal Önt is várja szülőklubunk.


Location

Iskola

Látogassa meg az alapítványunk által támogatott iskola weboldalát!

www.sofi.hu


Egészséges életmód tábor

Az Életjel Alapítvány ez évben hetedik alkalommal szervezett „Egészséges életmód” tábort Kiskunmajsa Tajó tanyán, tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekek számára.

A tanulók nagy örömmel vették idén is birtokba a gyönyörű táborhelyet. Számos kirándulás tette felejthetetlenné az eltöltött napokat. A diákok ellátogattak Mórahalomra a bivalyrezervátumba, a zákányszéki madárparkba, strandoltak Kiskunmajsán és Kiskunhalason, valamint szekértúrán vettek részt. Hogy a fontos dolgok sem maradjanak el, Gazsiné Oravetz Mária védőnő játékos foglalkozásokat tartott az egészséges életmód fontosságáról.
A legnagyobb népszerűsége természetesen a strandolásnak volt, Kiskunmajsán, Szegeden, Mórahalmon  és Kecskeméten is kipróbálhatták már az élményfürdőket a gyerekek.
A 2015. évi egészséges életmó tábor programjait az ópusztaszeri labirintus játék színesítette, mindkét labirintust sikerrel végigjárták a diákok.
 


Ópsztaszer, Csillagösvény

Nem hiányozhatott a programból a tanyai élet megismerése. A fiatalok többek között tehenészetben jártak, baromfiudvarokat látogattak meg. Ezek a programok különleges élményt jelentettek  a városi gyermekek számára.
Az egészséges életmód tábor költségeihez a XVIII. kerületi Önkormányzat Népjóléti Bizottsága biztosította a forrást, melyet ezúton is köszönünk.
 
 

Egészséges életmód tábor

Mindent a gyerekekért  (Városkép)
 
A XVIII. kerületi SOFI működését és az itt tanuló gyermekek tanulását támogatja az Életjel Alapítvány. Segítségükkel a gyerekek számos kiváló sporteredménnyel, művészeti sikerrel lettek gazdagabbak, ráadásul minden évben remek kirándulásokon, táborozásokon vehetnek részt.
 


A kapcsolat az állatokkal szeretere és rendszerességre nevel

Az alapítvány egy szülő kezdeményezésére jött létre 1986-ban, akinek Down-kóros gyermeke a mai napig az intézményben tanul. A SOFI-ban (Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) a tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekek tanulhatnak óvodáskortól a speciális tagozatig. Az alapítvány fő tevékenységi köre a gyermek- és ifjúságvédelem, a szabadidős tevékenységek támogatása, valamint jótékonysági rendezvények szervezése – azért, hogy kiegészítsék az intézményi forrásokat.
 

Jótékonyságból olimpia

– A sportteljesítmény kiváló az iskolában, mivel sok testileg jó adottságú gyermek jár ide, aki rendszeresen sportol is. A gyerekek 2000 óta minden évben részt vesznek a Speciális Olimpia nyári és téli világjátékokon. Már az első évben is szereztek aranyat, tavaly pedig Görögországban 11 aranyérmet, valamint 3 ezüstöt és 3 bronzot sikerült elhozniuk, ami fantasztikus teljesítmény. Az országos olimpiai csapat 16 százalékát adta a SOFI, ami magában is nagy eredmény. A gyermekek életében egy ilyen esemény mind testileg, mind pszichésen hatalmas jelentőségű és pozitív hatású. A sportolás mellett a képzőművészetben is kiváló alkotásokat készítenek a tanítványaink, kézi készítésű szőnyegeikkel, selyemképeikkel, fotóikkal számos versenyen értek el sikereket – mondta el Csík Árpádné, a kuratórium elnöke. 
A sporteszközök, az utazások, a felkészülés a versenyekre nagyon drága, csak a legutóbbi olimpia 1,8 millió forintba került az intézménynek. A pénz előteremtésében hatalmas segítséget jelent az alapítvány: az említett összeg jelentős részét is jótékonysági rendezvényeken gyűjtötték össze.
– A források előteremtéséhez az első rendezvényünk egy jótékonysági borvacsora volt a Zila Kávéházban, de tartottunk jótékonysági bált és jótékonysági délutánt is. Ez utóbbinak a helyszínét az önkormányzat biztosította a városháza dísztermében. Szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk a Lions Klub Pestszentlőrinc Egyesülettel is, de olyan lelkes támogatóink is vannak, mint a diplomatafeleségek szervezete, a DSB Charity, a UPS Magyarország Kft. vagy a HungaroControl, amelyektől mind anyagi, mind tárgyi támogatást kapunk – osztotta meg velünk a kuratórium elnöke.
 

Megszépült az iskola

Az iskola udvara évekig balesetveszélyes volt a gödrök és a kiálló térkövek miatt, ami az ide járó gyerekekre nézve különösen sok problémát okozott. Az összefogás kiváló példája, hogy a Budapest Bank és a Városüzemeltető Nonprofit Kft. segítségével néhány éve csodás kert épült itt a gyerekeknek.
– Egy gyöngyszem lett az udvarból. Az itt lévő kisdiákoknak ez különösen fontos, mivel egy részük a közterületeken lévő játszótereken nem tud a többiekkel játszani. Nagy élmény volt látni a tenni akarást, amikor még a bank vezérigazgatója is kertet rendezett nálunk – mesélte mosolyogva Csík Árpádné. 

Ebéd csodálatos környezetben
 
 

Üdülő a gyermekeknek

Az alapítvány 2007-ben jutott hozzá Kiskunmajsa-Tajó tanyán egy, a 70-es években megszűnt iskola épületéhez, amelyet jelképes összegért, 500 ezer forintért vásároltak meg, majd költséget és energiát nem kímélve újítottak fel. Az eredmény hasonló lett, mint ami a SOFI udvarával történt.
– Csodálatos tábort alakítottunk ki, s most már hagyomány, hogy egy évben többször is nyaraltatunk ott csoportokat, így nem kell külön táborra költeni, a gyerekek pedig nagyon jól érzik magukat. Tavaly nyáron ismét az önkormányzat népjóléti bizottsága nyújtott segítséget ahhoz, hogy életmódtábort szervezzünk Tajóban a hátrányos helyzetű gyermekek számára. A környéken sok látnivaló van, például a Kiskunsági Nemzeti Park, Szeged, az ottani vadaspark vagy a szintén a közelben lévő Feszty-körkép. A hangulat mindig kiváló, a boldog gyermekek arca pedig minden fáradságot megér nekünk – mondta a kuratórium elnöke.
                                                                bottom