Aktuális

 • 30
  JÚN 2018
  Snoezelen terápia
  Új eszközökkel gazdagodott a Snoezelen terápiás szoba
 • 31
  MÁJ 2018
  Mini Speciális Olimpia az AISB-ben a Budapest XVIII. Kerületi SOFI részvételével
  Közös játék, sport és kézműves program, Mini Speciális Olimpia megrendezésére került sor az International School of Budapest szervezésében a SOFI tanulóinak részvételével
 • 26
  ÁPR 2018
  Mezítlábas ösvény a SOFI-ban
  Az Életjel Alapítvány szervezésében mezítlábas (Kneipp) ösvény kialakítására került sor a SOFI-liget iskolaudvaron. A munkálatokat a Ford Alapítvány 70 munkatársa végezte
 • 25
  ÁPR 2018
  Integrált sportnap a SOFI-ban
  Nagysikerű integrált sportnapot tartottak a SOFI és az AISB diákjainak részvételével
 • 18
  ÁPR 2018
  Szülőklub 2018
  A Szülőklub áprilisi előadója volt Milanovich Dominika, a TASZ Egyenlőségprojekt munkatársa
 • 31
  MÁR 2018
  Legjobb dolog a táborozás
  Az Életjel Alapítvány nyaranta három alkalommal szervez táborozást a szervezet tulajdonában lévő táborhelyen, Kiskunmajsa Tajó tanyán. A diákok számos élménnyel gazdagodva térnek vissza a nyaralásról
 • 28
  MÁR 2018
  Környezetvédelmi játszóház
  Az Életjel Alapítvány 20. alkalommal szervezett környezetvédelmi játszóházat a Budapest XVIII. Kerületi SOFI diákjainak
 • 15
  OKT 2017
  Mezítlábas sétány
  Mezítlábas sétány kialakítását tervezzük
 • 6
  OKT 2017
  Auchan önkéntesek
  A Soroksári Auchanból érkezett önkéntesek szépítették iskolánkat
 • 20
  JÚN 2017
  BMM képességfejlesztő módszer
  Akkreditált képzésen vettek részt a SOFI pedagógusai az Életjel Alapítvány támogatásával
Family

Szülőklub

Érdekes programokkal, tanulságos találkozókkal és előadásokkal Önt is várja szülőklubunk.


Location

Iskola

Látogassa meg az alapítványunk által támogatott iskola weboldalát!

www.sofi.hu


Történelmi játszóház 2009 - Tánc! Tánc! Tánc!Minden évben immár hagyományosan megrendezi a SOFI-EGYMI a Tavaszi Történelmi Játszóház programot, ami igen nagy népszerűségnek örvend mind a diákok, pedagógusok és a szülők körében. 

Az iskolában már hónapokkal korábban közösen választják ki azt a témakört, amit az adott tanévben feldolgoznak a diákok. 
A pedagógusok az első esztendőkben a magyar, később az egyetemes historikus eseményekből merítettek ötletet, de a versenyfeladatok témája volt már az intézmény története, környezetünk védelme, az Európai Unió, az egészség védelme volt, az idén pedig a tánc kialakulásának, történeténetének témakörét járták körbe.

A felkészülést segítette, hogy az iskolában három tánccal kapcsolatos foglakozáson vehettek részt a gyerekek. 
Sólyomfi Nagy Zoltán tiszteletbeli indián törzsi táncot mutatott be. A következő alkalommal  Garbai Gyöngyi balettművész a balett eredetéről, színpadi tánccá válásáról beszélt, valamint  a gyerekek közelebbről megnézhették a  balettcipőt, tütüt ( balerinaszoknyácska sok tülfodorral). 

Vörös Árpád, a Tébláb Alapfokú  Művészetoktatási Intézmény néptáncpedagógusa pedig a magyar és a velünk együtt élő népek autentikus tánckultúrájáról adott ízelítőt. 

Ezt követően a munka anyaggyűjtéssel folytatódott, osztályonként készültek fel  egy-egy tánc keletkezésének történetéből, majd elkészítették a tablót, amit az iskola udvarán május 29-én a Tavaszi Történelmi Játszóház programon mindenki megtekinthetett. Aztán a nagy napon minden osztály abból a táncból, amiből felkészült, rövid ismertetőt és táncbemutatót tartott a többieknek.

Ezt követően Pünkösdölő játékkal folytatódott a délelőtt, a gyerekek pünkösdi királyt és királynőt választottak maguk közül, de volt  közös körtánc is melyhez a zenét Túri András és zenekara szolgáltatta. 

Az ünnepi játszóházi programon a pedagógusok értékelték a vetélkedőn részt vett diákok munkáit.   Ezen a napon  az iskola minden tanulója talált szórakoztató elfoglaltságot, többek között tánccal kapcsolatosan tizennégyféle foglalkozáson vehettek részt a délelőtt folyamán.  A versenysorozat végén eredményhirdetéssel, érértékes nyeremények kiosztásával zárult a program, melynek fővendége volt Tran Thi Bich Van, a vietnami nagykövet felesége. 

Csík Árpádné, a gyermekek Mara nénije hallatlan energiával és lelkesedéssel szervezte meg a rendezvény.  De mellette bátran mondhatjuk, hogy minden tanár, minden diák és nagyon sok szülő is részese volt a felkészítésnek, a szervezésnek és a lebonyolításnak. 

                                           Fülep Erzsébet

 http://www.bp18.hu

 bottom