Aktuális

 • 30
  JÚN 2018
  Snoezelen terápia
  Új eszközökkel gazdagodott a Snoezelen terápiás szoba
 • 31
  MÁJ 2018
  Mini Speciális Olimpia az AISB-ben a Budapest XVIII. Kerületi SOFI részvételével
  Közös játék, sport és kézműves program, Mini Speciális Olimpia megrendezésére került sor az International School of Budapest szervezésében a SOFI tanulóinak részvételével
 • 26
  ÁPR 2018
  Mezítlábas ösvény a SOFI-ban
  Az Életjel Alapítvány szervezésében mezítlábas (Kneipp) ösvény kialakítására került sor a SOFI-liget iskolaudvaron. A munkálatokat a Ford Alapítvány 70 munkatársa végezte
 • 25
  ÁPR 2018
  Integrált sportnap a SOFI-ban
  Nagysikerű integrált sportnapot tartottak a SOFI és az AISB diákjainak részvételével
 • 18
  ÁPR 2018
  Szülőklub 2018
  A Szülőklub áprilisi előadója volt Milanovich Dominika, a TASZ Egyenlőségprojekt munkatársa
 • 31
  MÁR 2018
  Legjobb dolog a táborozás
  Az Életjel Alapítvány nyaranta három alkalommal szervez táborozást a szervezet tulajdonában lévő táborhelyen, Kiskunmajsa Tajó tanyán. A diákok számos élménnyel gazdagodva térnek vissza a nyaralásról
 • 28
  MÁR 2018
  Környezetvédelmi játszóház
  Az Életjel Alapítvány 20. alkalommal szervezett környezetvédelmi játszóházat a Budapest XVIII. Kerületi SOFI diákjainak
 • 15
  OKT 2017
  Mezítlábas sétány
  Mezítlábas sétány kialakítását tervezzük
 • 6
  OKT 2017
  Auchan önkéntesek
  A Soroksári Auchanból érkezett önkéntesek szépítették iskolánkat
 • 20
  JÚN 2017
  BMM képességfejlesztő módszer
  Akkreditált képzésen vettek részt a SOFI pedagógusai az Életjel Alapítvány támogatásával
Family

Szülőklub

Érdekes programokkal, tanulságos találkozókkal és előadásokkal Önt is várja szülőklubunk.


Location

Iskola

Látogassa meg az alapítványunk által támogatott iskola weboldalát!

www.sofi.hu


Történelmi játszóház 2013 - A mesék birodalmában
A Történelmi játszóház rendezvénysorozat témája 2013-ban a témája a mese volt.
Az iskola tanulói olyan  feladatot kaptak, hogy  gyűjtsék össze a különböző mesék jellemző tulajdonságait,  – népmesék, állatmesék, tréfás mesék stb. -  és a tanult ismeretek birtokában készítsenek különböző alkotásokat, tablókat, rajzokat, melyből kiállítási anyag készülhet.
Azt is vállalni kellett a diákoknak, hogy egy kicsit beálljanak meseírónak. Minden osztálynak folytatni kellett egy mesét, melynek kezdő sorait megkapták.
A gyerekek ügyesen megoldották a feladatot, és csodás mesék készültek az osztályok munkáiból.

Az egész napos játszóház díszletét a tanulók által készített alkotások képezték, melyek egy-egy mesének a legjellemzőbb kellékei voltak. Egyes csoportok felsorakoztatták kedvenc meséjük teljes bábkollekcióját,  de egy-két osztály ötletes egyszerűséggel oldotta meg a feladatot, hiszen  " A kőleves" című meséhez csupán egy jól megsikált kőre volt szükség.

Nagy büszkeség volt számunkra, hogy a "Mesék birodalmában" játszóházra egyik legnevesebb kortárs meseírónk, Marék Veronika is kedves üzenetet küldött, akinek meséit minden tanulónk ismeri, és  a másodikos olvasókönyv egyik kedves meséje is éppen  Marék Veronika munkája.
Íme a levél szövege:

"Kedves gyerekek és kedves felnőttek!

Sajnálom, hogy nem tudok most veletek együtt ünnepelni, mert dolgoznom kell.
A dolgozás azt jelenti, hogy ülök az asztalomnál, előttem sok-sok papír és
színes ceruza. Képeket rajzolok, aztán megírom a mesét a képek alapján.
Az új mese címe Boribon cicája. Nemsokára könyv lesz belőle, és ti is
elolvashatjátok.
Addig is szeretettel gondolok rátok, puszi mindenkinek!
Marék Veronika"
  
Az egész napos játszóházra az  iskola   elvarázsolt mesevilággá változott,  "igazi"  üvegheggyel, Csipkerózsika várával,   a háromfejű sárkány barlangjával, valamint  az Óperenciás tengerrel. 
A játszóház foglalkozásain a gyerekek mézeskalács-házat készítettek, sárkánybábot varrtak, megtalálták a kalózok elrejtett kincseit, de voltak, akik Micimackó mézescsuporját formázták meg, vagy éppen várjátékot játszottak. Számos helyszínen megmutathatták ügyességüket a mesebeli királyfik és királyleányok. Arcfestés, mesevetélkedő, mesefigurák készítése mellett  Darth Vader sisakját  is elkészíthették a tanulók. 
Ez utóbbi jelmezre   különösen nagy  szükség volt, hiszen a rendezvényen  megjelent  az 501. Légió Magyarországi Helyőrsége, akik az iskolába hozták a Csillagok háborúja főszereplőit, a gyermekek nem kis örömére, és fáradhatatlanul játszottak a gyerekekkel egész délelőtt. 

A feladatok sikeres megoldását követően mesés  jutalmakat kaptak a résztvevők. Az első három helyezést elért osztályok Mátyás király korabeli ebéden vehetnek  részt Visegrádon, a Renaissance Étteremben, valamint a Sir Lancelot Étteremben. A további nyertes csapatok  bábszínházba, Planetáriumba, Állatkertbe és mesemoziba kaptak belépőt.
A mesés játszóház mesés ebéddel zárult, ahol dödölelevest, és hamuban sült pogácsát fogyaszthattak.              


 

"A XVIII. Kerületi SOFI-ban 16. alkalommal került sor a Történelmi játszóház rendezvénysorozatra, melynek ez évben a témája a mese volt.rendezvénysorozatra, melynek ez évben a témája a mese volt.


Az iskola tanulói  gyönyörű alkotásokat készítettek a mesék csodáiról,  melynek anyagából kiállítás készült. 
A rendezvény napjára az egész iskola   elvarázsolt mesevilággá változott,  "igazi"  Üvegheggyel, Csipkerózsika várával,   a háromfejű sárkány barlangjával, valamint  az Óperenciás tengerrel.  A játszóház foglalkozásain a gyerekek mézeskalács-házat készítettek, sárkánybábot varrtak, megtalálták a kalózok elrejtett kincseit, de voltak, akik Micimackó mézescsuporját formázták meg, vagy éppen várjátékot játszottak. Számos helyszínen megmutathatták ügyességüket a mesebeli királyfik és királyleányok. Arcfestés, mesevetélkedő, mesefigurák készítése mellett  Darth Vader sisakját  is elkészíthették a tanulók.  Ez utóbbi jelmezre   különösen nagy  szükség volt, hiszen a rendezvényen  megjelent  az 501. Légió Magyarországi Helyőrsége, akik az iskolába hozták a Csillagok háborúja főszereplőit, a gyermekek nem kis örömére, és fáradhatatlanul játszottak a gyerekekkel egész délelőtt.  
A feladatok sikeres megoldását követően mesés  jutalmakat kaptak a résztvevők. Az első három helyezést elért osztályok Mátyás király korabeli ebéden vehetnek  részt Visegrádon, a Renaissance Étteremben, valamint a Sir Lancelot Étteremben. A további nyertes csapatok  bábszínházba, Planetáriumba, Állatkertbe és mesemoziba kaptak belépőt. 
A mesés játszóház mesés ebéddel zárult, ahol dödölelevest, és hamuban sült pogácsát fogyaszthattak.


A hosszú évek óta sikeresen megrendezett programnak ez évben is dr. Gurmai Zita Európai Parlamenti képviselő volt a fővédnöke és fő támogatója. A program megnyitóján részt vett dr. Lévai István Zoltán alpolgármester." 

                                                        

Darth Vader a SOFI-ban - YouTube
Darth Vader a SOFI-ban- Lőrinci Magazin 2013.05.19
bottom