Aktuális

 • 30
  JÚN 2018
  Snoezelen terápia
  Új eszközökkel gazdagodott a Snoezelen terápiás szoba
 • 31
  MÁJ 2018
  Mini Speciális Olimpia az AISB-ben a Budapest XVIII. Kerületi SOFI részvételével
  Közös játék, sport és kézműves program, Mini Speciális Olimpia megrendezésére került sor az International School of Budapest szervezésében a SOFI tanulóinak részvételével
 • 26
  ÁPR 2018
  Mezítlábas ösvény a SOFI-ban
  Az Életjel Alapítvány szervezésében mezítlábas (Kneipp) ösvény kialakítására került sor a SOFI-liget iskolaudvaron. A munkálatokat a Ford Alapítvány 70 munkatársa végezte
 • 25
  ÁPR 2018
  Integrált sportnap a SOFI-ban
  Nagysikerű integrált sportnapot tartottak a SOFI és az AISB diákjainak részvételével
 • 18
  ÁPR 2018
  Szülőklub 2018
  A Szülőklub áprilisi előadója volt Milanovich Dominika, a TASZ Egyenlőségprojekt munkatársa
 • 31
  MÁR 2018
  Legjobb dolog a táborozás
  Az Életjel Alapítvány nyaranta három alkalommal szervez táborozást a szervezet tulajdonában lévő táborhelyen, Kiskunmajsa Tajó tanyán. A diákok számos élménnyel gazdagodva térnek vissza a nyaralásról
 • 28
  MÁR 2018
  Környezetvédelmi játszóház
  Az Életjel Alapítvány 20. alkalommal szervezett környezetvédelmi játszóházat a Budapest XVIII. Kerületi SOFI diákjainak
 • 15
  OKT 2017
  Mezítlábas sétány
  Mezítlábas sétány kialakítását tervezzük
 • 6
  OKT 2017
  Auchan önkéntesek
  A Soroksári Auchanból érkezett önkéntesek szépítették iskolánkat
 • 20
  JÚN 2017
  BMM képességfejlesztő módszer
  Akkreditált képzésen vettek részt a SOFI pedagógusai az Életjel Alapítvány támogatásával
Family

Szülőklub

Érdekes programokkal, tanulságos találkozókkal és előadásokkal Önt is várja szülőklubunk.


Location

Iskola

Látogassa meg az alapítványunk által támogatott iskola weboldalát!

www.sofi.hu


Budapest Bank Törődés napja 2009.

 

Budapest Bank Törődés napja -  önkéntes akció

2009.10.02
 
A Budapest Bank szervezésében újabb önkéntes akció valósult meg a Törődés napja elnevezésű jótékonysági programsorozat keretében. Budapesten több mint 230 önkéntes a XVIII. kerületi Speciális Oktató és Fejlesztő Intézményben (SOFI) többfunkciós kosárlabdapálya létrehozásával, az épület homlokzatának festésével és üvegmozaik dekoráció készítésével járult hozzá a tanulók környezetének javításához.
A bank és a hazai testvérvállalatainak munkatársai a kétkezi segítségen túl,
2 millió 500 ezer forint adománnyal is támogatták az iskolát. 
 
                      

A GE (General Electric) tulajdonú Budapest Bank kezdeményezésére a bank és a GE hazai üzletágai közös összefogásával valósult meg az idei budapesti Törődés napi önkéntes akciója, a XVIII. kerületi Speciális Oktató és Fejlesztő Intézményben. A hagyományosnak számító „Törődés napja” jótékonysági programsorozata keretében az önkéntesek már negyedik alkalommal segítenek a pestszentlőrinci intézménynek az épület és annak környezete felújításában, fejlesztésében. 
A speciális tanulási igényű gyermekeket oktató intézményben mintegy négyszáz 3 és 26 év közötti kisgyermek és fiatal tanul: fejlődésükben fontos szerepet tölt be az iskola szakmai körökben is elismert speciális mozgásfejlesztési programja. Az intézmény ugyanakkor önálló tornaterem hiányában csak nehézségek árán tudja biztosítani tanulóinak a megfelelő mozgási lehetőséget: a bank és a többi önkéntes segítségével azonban mostantól egy többfunkciós kosárlabdapálya várja a diákokat. 
Emellett sor került az iskola alsó tagozatos épületének lefestésére, az ebédlőt pedig üvegmozaik dekoráció készítésével tették még barátságosabbá. 
Az akcióban a bank munkatársai mellett a családtagok és az intézmény dolgozói is részt vettek, ezen kívül a kerületi önkormányzat gépek és munkaeszközök biztosításával segítette a program megvalósítását.
Az önkéntes akció kapcsán Rolek Ferenc, a Budapest Bank HR vezetője, aki maga is rendszeres résztvevője a az önkéntes akcióinak, elmondta: „Társadalmi szerepvállalásunk egyik alappillére az önkéntesség. Örömmel látjuk, hogy a kollegák mindig készek arra, hogy a közösen kijelölt célokat munkájuk, idejük önkéntes felajánlásával megvalósítsák. Reméljük, akcióink segítségével egyre többen felismerik az önkéntes segítségnyújtás szerepét mindennapjainkban.”
„Kiemelten fontos számunkra, hogy szeretetteljes, családias légkörben biztosítsuk a tanulók nevelését, oktatását, mentális, érzelmi és szociális fejlődését. Az összefogással megvalósuló önkéntes akció ugyanilyen szeretetteljesen zajlott. Közös cél vezérelt minket: tenni az iskola körülményeinek javításáért, és ezáltal a gyerekek fejlődésének elősegítéséért. – mondta el Kálmán Katalin, a SOFI igazgatója. 
A Törődés napja programsorozat, amely néhány lelkes önkéntes kezdeményezésével indult, mára már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A népszerű, az ország számos pontján zajló rendezvényeken a bankcsoport több száz lelkes munkatársa vesz részt évente kétszer családtagjaival a helyi civil társadalom támogatását célzó akciókban, hogy szociális és oktatási intézmények épületeinek felújításával, játszóterek építésével, helyreállításával és parkok kialakításával járuljanak hozzá sok száz, többségében hátrányos helyzetű gyermek oktatási feltételeinek és lakókörnyezetének fejlesztéséhez. Emellett a bank a rászoruló intézmények alapítványait több millió forinttal támogatja. 
A Budapest Bank számára fontos érték a sokszínűség, rugalmasság és az esélyegyenlőség. Az önkéntesség területén tett szerepvállalása mellett a bank a rászorulóknak további segítséget is nyújt. A két legnagyobb önálló alapítványa az elmúlt 18 évben több mint 2332 pályázót részesített 595 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.
 
Az akció során a SOFI pedagógusaival, a szülőkkel együttműködve segítettek még szebbé, komfortosabbá tenni az intézmény környezetét. 
                                                                                                                                                                                               Városkép 2009.10.02You tube Önkéntességért díj 2009 

Az év vállalati önkéntes programja 2009- Budapest Bank Nyrt
bottom