Ausztria 2017 – Szívdobbanás a világnak!

Bemutatkozik a SOFI olimpiai csapata, akik intézményünket képviselik a 2017 márciusban megrendezésre kerülő Speciális Olimpia Téli Világjátékokon.

Bemutatkozik a gyorskorcsolya csapat

Mayer Barbara: „Babó a céltudatos”

Barbi nemzetközi tapasztalattal rendelkező korcsolyázó. 3 Speciális Olimpia Nyári és Téli Világjátékain a legerősebb divízióban eddig összesen 9 érmet szerzett. Eredményei évről évre javulnak és nemzetközi szinten is kiemelkedőek. A 18 éves sportoló a SOFI – Életjel Alapítvány mellett az MTK tagja is. Szorgalmas, versenyhelyzetekben kiválóan teljesítő versenyző. Az eredményesség mellett, korcsolyázó technikája az egyik legszebb a mezőnyben, melyet a speciális edzések mellett, integrált, épekkel közös edzéseken csiszol. Gyönyörűen rajzol és otthonosan mozog a számítástechnika világában. Szülei maximálisan támogatják. A Családi Program keretében már Athénban is szurkoltak neki és az ausztriai Világjátékok helyszínére is kiutaznak szülei és testvére. Hosszabb távokon a válogatott hasznos tagja lehet.

Péter Dávid:  „a fáradhatatlan gyorskoris”

Dávid nemzetközi tapasztalattal rendelkező versenyzőként szívesen ad hasznos tanácsokat fiatalabb csapattársainak, akik példaképként tekintenek rá. 3 Speciális Olimpia Nyári és Téli Világjátékain a legerősebb divízióban 8 érmet szerzett. A 20 éves fiatalember a SOFI – Életjel Alapítvány mellett az MTK tagja is. A sport iránti elkötelezettsége, szorgalma példaértékű. A speciális és integrált edzések (MTK) mellett, kitűzött céljai megvalósításáért önállóan, egyéni edzéseket végez (fut, kerékpározik). Családja maximálisan támogatja. Nagyszülei például az athéni Világjátékok helyszínén szurkoltak neki. A nagymamája minden versenyén jelen van. A Családi Program keretében Grazban a nagyszülők mellett, szülei is a helyszínen lesznek. Hosszabb távokon a válogatott eredményes tagja lehet.

Surnyák Viktória: „a lelkes újonc”

Viki 16 éves, a SOFI Életjel Alapítvány gyorskorcsolyázója. Először utazhat nagy nemzetközi versenyre. 7 éves húzott a lábára kori cipőt, 9 éve edz rendszeresen. Szülei mindenben maximálisan támogatják. Nagyon szeret korcsolyázni, ez rendkívüli örömforrást és sikerélményt nyújt számára. A sérültségéhez viszonyítva technikája, mozgáskoordinációja nagyon jó. A speciális SO edzések mellett, segítséggel bekapcsolódik az MTK integrált tréningjeibe is. Rövidebb távokon sikeresen szerepelhet az ausztriai Világjátékokon.

Bohn Zsombor: „akinek Liu Shaolin Sándor a példaképe”

A 14 éves fiatalember eddig még nem szerepelt Világjátékokon. A SOFI Életjel Alapítvány gyorskorcsolyázójaként 2016-ban részt vett a grazi Téli Tesztjátékokon, ahol 3 ezüstérmet szerzett. 7 évesen kezdett korcsolyázni. Az MTK-ban integrált körülmények között is jár rendszeresen edzésekre. Jól tanul, kedves és mindig mosolyog. Szabadidejében kedvenc időtöltése a korcsolyázás, melyet szüleivel közösen gyakorol. Az ausztriai Világjátékok helyszínén a Családi Program keretében szülei és ikertestvére szurkol majd neki a leghangosabban. Rövidebb távokon sikeresen szerepelhet ő is az ausztriai Világjátékokon.

Bemutatkozik a műkorcsolya csapat

Hingyi Ágnes

Nemzetközi tapasztalattal rendelkező korcsolyázó.

3 SO Világjátékokon 3 érmet szerző versenyző: 2005 Nagano, műkorcsolya 1 aranyérem, 2009. Idaho-Boise műkorcsolya 1 bronzérem, 2013. Pyeong Chang (Dél-Korea) párosban 1 arany érem, egyéniben 6. helyezés. 2010-ben a szentpétervári Műkorcsolya Eb-n párosban 1. helyezést és egyéniben bronzérmet szerzett.

7 éves korától, már 16 éve korcsolyázik. Először az SO görkorcsolya és gyorskorcsolya versenyein vett részt, majd a műkorcsolya egyéni számaiban és ikertestvérével párosban ért el sikereket.

A SOFI szakiskolában OKJ irodai asszisztens-számítógépkezelői szakmát szerzett. Jelenleg egy másik intézményben szabás-varrás szakmát tanul.

Kitűnő tanuló. 2005-ben Budapest főváros „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntető címet és 2007/2008-ban Pestszentimre- Pestszentlőrinc „Jó tanuló, jó sportoló” díjat kapott. Szabadidejében szívesen varr, kirándul. Szorgalma és szerénysége példaértékű.

Hingyi Rita

Nemzetközi tapasztalattal rendelkező korcsolyázó.

3 SO Világjátékokon 3 érmet szerző versenyző: 2005. Nagano, gyorskorcsolya 1 aranyérem, 2007 Sanghaj görkorcsolya 1 arany érem, 2 ezüstérem, 2013. Pyeong Chang (Dél-Korea) műkorcsolyában 1 arany érem párosban, 5. helyezés egyéniben. A szentpétervári Műkorcsolya Eb-n párosban 1. helyezést, egyéniben ezüstérmet szerzett.

7 éves korától, már 16 éve korcsolyázik. Először az SO görkorcsolya és gyorskorcsolya  versenyein vett részt, majd a műkorcsolya egyéni számaiban és ikertestvérével párosban ért el sikereket.

Kőrösi-Fehér Nándor

Nándi első alkalommal szerepel Világjátékokon.

Támogató, nagy családban nevelkedik, akik maximálisan segítik sportolását.

Rendszeresen viszik műkorcsolya edzésekre, versenyekre. 8 éves korától korcsolyázik.

Először görkorcsolyázott.  Jelenleg műkorcsolyában ér el sikereket.

A SOFI 6. évfolyamos tanulója. Jól tanul. Nagyon szeret korcsolyázni. A Világjátékok legfiatalabb versenyzőjeként a jövő reménysége.

Az edzők: Miklósné Malek Erzsébet szakágvezető, Dombóvári Szilvia szakágvezető helyettes